Pirkkalan Gastro keittiöt investointivauhdissa

Pirkkalan Gastro keittiöt investointivauhdissa

Tampereella Pirkkalassa toimiva Pirkkalan Kalustepalvelu Oy on vuodesta 1988 lähtien valmistanut Gastro keittiökalusteita niin keittiöihin, kylpyhuoneisiin, maakuuhuoneisiin kuin kodinhoitohuoneisiinkin. Tällä hetkellä yrityksen vetovastuuta jakavat vahvasti yrityksen perustajiin kuuluvan Pekka Pohjasen pojat Ilkka ja Lasse Pohjanen. Rakennusliikkeiden kanssa lujaa yhteistyötä tekevä Gastro keittiöt on kovassa kasvu- ja investointivaiheessa. Viimevuoden aikana yritys on lähes kaksinkertaistanut henkilökunnan määrän. Tuotantotilojen nykyinen 350 neliön pinta ala kasvaa lähes 700 neliöllä pian alkavan laajennuksen myötä ja laajenevaan halliin on hankittu vuoden alussa uusia työstökoneita.

Format-4 H200 konsolipöytäinen 4-akselinen CNC kone

- Investoimme juuri uuteen Format-4 mallin 4-akseliseen CNC-työstöyksikköön sekä sahaan, kertoo Ilkka Pohjanen. Ilkka Pohjanen on ollut perheen yrityksessä töissä jo 11 vuotta.
- Aloitin kasaamossa, jossa olin 8 vuotta, sitten olen siirtynyt enemmän myynnin puolelle, vaikka tulee täällä kyllä tehtyä kaikkea tarpeen mukaan, hän jatkaa. Sama sano veli Lasse, jonka työhistoria yrityksessä on viisi vuotta. Lasse toimii lähinnä tuotannossa, mutta häneltä sujuvat myös trukkien ja koneiden korjaaminen.
4-akselisen CNC:n tekniikan käyttö yleistyy, sillä laaja vaihtoehtoisten työstöjen valikoima on mahdollista vain muutamilla terillä.
- Tämä vähentää kustannuksia merkittävästi, Ilkka Pohjanen toteaa. Tämän päivän moderni CNC työstää tehokkaasti, siististi ja yksinkertaisesti. CNC -tekniikan käyttö lisääntyy jatkuvasti perinteisessä puusepänteollisuudessa. Riippumatta siitä, tehdäänkö koneella yksittäiskappaleita vai sarjatuotantoa, CNC -työstökeskukset tekevä tuotannosta tehokasta ja tuottavaa ensimmäisestä päivästä lähtien.

 

Kasvua ja kannattavuutta kalustevalmistukseen

Investoinneilla on aina tarkoituksensa. Gastro keittiöllä se on hakea kasvua ja tehokkuutta tuotantoon.
- Työmme on sata prosenttisesti kotimaista. Teemme kaikki kalusteet kotimaisesta levystä itse tällä omalla tehtaalla Pirkkalassa, Ilkka Pohjanen sanoo. On helppoa näyttää asiakkaalle, että tuote on kotimainen, laadukas ja ympäristöarvot huomioon ottava, kun tuotanto on myynnin kanssa samassa rakennuksessa.
- Tuotantoomme tulee levyt Koskinen Oy:ltä Kärkölästä, kertoo Lasse Pohjanen. Materiaalilla on merkitystä ja usein sen huomaa käytössä.
- Edullisemmassa tuotteessa on usein käytetty materiaalia, jonka kestävyydestä ei ole takeita, Lasse Pohjanen toteaa.
Gastro keittiöt valmistaa myös yrityksille myymäläkalusteet sekä asiakaspalvelutiskit avaimet käteen periaatteella.
- Teemme asiakkaan kanssa yhdessä suunnittelemalla toimivan ja viihtyisän, kestävällä periaatteella tehdyt kalusteet, Lasse Pohjanen esittelee. Tänä päivänä yrityksen asiakkaana on yhä useammin rakennusliike, joka ostaa kohteeseensa tarvittavat kiintokalusteet Gastrolta.
- Tämä yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia. Pystymme tarjoamaan rakennuttajalle koko paketin luotettavasti ja paikalleen asennettuna. Näin he tietävät, mitä saavat ja voivat luottaa laatuun, Pohjaset toteavat.
Keittiöremontti tai uuden keittiön kalustaminen on aina monivaiheinen prosessi, jossa kannattaa käyttää ammattilaista. Me voimme toteuttaa myös koko asunnon remontin saman katon alta, ammattitaidolla tehtynä.

 

Fakta:

Pirkkalan Kalustepalvelu Oy on osakeyhtiö, jonka toimiala on keittiökalusteiden valmistus ja kotipaikka Pirkkala. Vuonna 2017 Pirkkalan Kalustepalvelu Oy työllisti 7 henkilöä ja sen liikevaihto oli 842000 euroa, kasvaen 16% vuoteen 2016 verrattuna.

 

HUOLETTOMASTI 3 VUODEN TAKUULLA

Olsa ja Itävaltalainen Felder Group ovat tehneet yhteistyötä jo yli 25 vuotta. Nyt yhteistyötä on syvennetty koskemaan koko Felder Groupin Format-4 sarjan tuotevalikoimaa. Uusina tuotteina Suomen markkinoille on tuotu Format-4 sarjan CNC-työstökeskukset, reunalistoituskoneet sekä palkki- että seinäsahat 3 vuoden takuulla. Koneiden lisäksi Format-4 toimittaa automaatioratkaisut (robotit ja automaattivarastot) joilla koneet saadaan toimimaan miehittämättöminä työsoluina yhdessä tai erikseen.