Salkapuu investoi nestaavaan Format4 CNC-työstökeskukseen

Salkapuu investoi nestaavaan Format4 CNC-työstökeskukseen

Hollolassa sijaitseva Salkapuu Oy on vuonna 1994 perustettu, tilarakentamiseen ja suunnitteluun erikoistunut puusepänliike. Yritys on toteuttanut historiansa aikana satoja messuosastoja, liiketiloja, kalusteita ja tapahtumarakenteita sekä kotimaahan että ulkomaille. Yrityksen omistavat Kari ja Tiia Irri.

Vuosi 2020 toi korona-epidemian myötä mukana haasteita yritykselle joka oli tehnyt aiemmin paljon töitä tapahtumapuolen parissa. Osaltaan tapahtumapuolelta menetettyä liikevaihtoa korvaamaan Salkapuu julkaisi tammikuussa oman, kuluttaja-asiakkaille suunnatun verkkokaupan. Verkkokauppa kantaa nimeä Woodor Design. Verkkokaupassa myydään Salkapuun suunnittelemia ja toteuttamia kalusteita ja sisustustuotteita. Valmistamme design-huonekaluja, säilytysratkaisuja sekä sisustustuotteita, joiden on tarkoitus kestää läpi elämän. Malliston idea ja ajatus on yhdisteltävyys, modulaarisuus ja kokoonpanon helppous. Tuotteet valmistetaan mahdollisimman pitkälti kotimaisista materiaaleista ja materiaalitoimittajina käytetään paikallisia toimijoita.

Uusi nestaava CNC tuotantoon

Uusi tuote vaati uutta konekantaa, jonka avulla tuotteet pystytään tekemään mahdollisimman laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Meillä on vuodelta 1994 oleva CNC, eikä siinä sinänsä mitään vikaa ole, rautahan kestää. Ongelma tuli ohjelmiston kanssa, se on auttamattoman vanha, eikä näitä vanhoja ohjelmia saa päivitetyksi oikein millään, Irri kertoo.

Yritys päätyi investoimaan Itävaltalaiseen Format4 H80 nestaavaan CNC-työstökeskukseen. Se mahdollisti levyjen paloittelun, porauksen ja jyrsinnän tehokkaasti. Nyt täydelliset mittatilaustyönä tehdyt kalusteet, niiden reiät, urat ja liitokset, voidaan tuottaa helposti ja keskitetysti. Koneen toimituksen, käyttöönoton ja jälkkimarkkinoinin osalta ei Kari Irrillä ole ollut moittimista. Kaikki on mennyt kuten on sovittu ja aina kun on tullut kysyttävää koneen käytöstä, vastaukset ovat tulleet nopeasti ja asiallisesti. Voin läpimästi suositella Olsaa, koneen myynyttä Pauli Weckmania ja Format4 CNC-koneita myös muille konehankintaa harkitseville.

- Uuden koneen myötä voimme kai nyt vilpittömästi sanoa, että olemme mittatilauskalusteisiin ja kalustuskokonaisuuksiin erikoistunut puusepänliike, joka toteuttaa ammattitaidolla vaativimmatkin kohteet, Kari Irri sanoo.

Linkit: https://www.salkapuu.fi / https://www.woodordesign.fi