Dream Factory Oy Porvoosta toteuttaa tapahtumia ja tiloja ja investoi tuotantoon

Dream Factory Oy Porvoosta toteuttaa tapahtumia ja tiloja ja investoi tuotantoon

Porvoossa toimiva Dream Factory Oy on visuaaliseen tilasuunnitteluun, somistamiseen, lavastamiseen sekä kalustamiseen erikoistunut yritys, joka tekee 240 erilaista ja erikokoista tapahtumaa vuodessa.

Teemme tapahtumista näkyviä, kiteyttää yrittäjä visuaalinen suunnittelija Marjo Mattsson. Luovasta ideasta lähtee kaikki suunnittelu, joka on onnistuneet tapahtuman lähtökohta. Kyseenalastamme, etsimme uusia tapoja, tuomme yritysten brändin vahvasti eri tapahtumiin, Marjo Mattsson jatkaa. Jokainen tapahtuma on tärkeä.Haluamme nähdä asiat uudella tavalla. Kyseenalastamme ja pyrimme katsomaan asioita eri kanteilta, hän jatkaa. Yritys panostaa myös kestävyyteen, lähellä tuotettuun ja kierrätettävyyteen. Haluamme olla aidosti ekologinen ja ostaa läheltä, sen mitä tarvitsemme.

Rakenne- ja kalustetuotantoon vastaa puusepänverstaamme, joka tinkimättömällä laadulla muuttaa ideat kalusteiksi, lavasteiksi, erikoisrakenteiksi ja messuosastoiksi. Verstas ja maalaamo yhdessä vastaavat siitä, että voimme taata yksilöllisen ja räätälöidyn lopputuotteen aikataulussa. Verstaan toiminnasta vastaa tuotantosuunnittelija Tuomas Anttila. Hänen rinnallaan puuta työstävät puuseppä Mikko Pyyppönen ja puuartesaani Heidi Laurila.

Kalusteen rooli tapahtumassa on tukea visuaalista ilmettä sen lisäksi, että siinä on hyvä istua tai nojata. Kalustevalikoimamme vastaa suunnittelijoidemme ideoihin ja toiveisiin. Kalusteet löytyvät hyllystämme – jos ei, teemme ne, Tuomas Anttila lupaa. Somistamossa visualistit luovat käsinkosketeltaviksi kaikki yksityiskohtaiset elementit, jotka tukevat brändiä ja tapahtuman sisältöä. Yhteistyössä verstas ja somistamo palvelevat vaativia asiakkaitamme ja hulluja ideoitamme, Marjo Mattsson kiteyttää. Tapahtumien suunnittelu ja toteutus ovat aikataulullisesti haastava yhdistelmä. Projekti toisensa jälkeen alkaa ja loppuu, siinä välissä on idea, suunnittelu, tilasuunnittelu ja rakennesuunnittelu.

Suunnittelun lisäksi ketjussa on tuotanto, rakentaminen, purkaminen sekä oma kuljetuskalusto. Kun koko logistiikka on omissa käsissämme, varmistamme sen, että kaikki tapahtuu haluamallamme laadulla ja aikataululla, Mattsson sanoo.

Investointi tuo tehokkuutta

Marjo Mattssonin mielestä on järkevää investoida yrityksen tuloksesta yrityksen toiminnan tehostamiseen. Olemme laajentaneet verstasta ja tarkoitus on laajentaa myös asiakaspintaa, hän sanoo. Asiakashankinnasta ja projektimyynnistä vastaa projektipäällikkö Virpi Sundqvist. Virpin tavoitteena on löytää asiakkaita tapahtumarakentamisen ulkopuolelta. Virpi vastaa suunnittelijoiden kyselyihin koskien mm. ravintola- ja toimitilakalusteita. Jotta eri tapahtumien kalusteet ja rakenteet saadaan ajoissa ja kustannustehokkaasti uunista ulos, oli aika tehdä investointeja puusepänverstaaseen, Tuomas Anttila sanoo. Hän otti yhteyttä Olsaan.

 

Kynnys oli matala, sillä tunsimme Olsan kanssa toisemme jo pitkältä ajalta, Anttila sanoo. Tällä hetkellä Olsalta on hankittu verstaalle ainakin jo Reunalistoituskone Format4 Tempora 60.06L sekä 4-akselinen CNC-työstökeskus Format4 profit H200. Monet kalusteet ja rakenteet voi toteuttaa Format4 CNC-työstökoneen avulla huomattavasti nopeammin. Hankinta on silloin onnistunut, Anttila sanoo.

Kiireisessä tuotantoaikataulussa nopeus ja tehokkuus ratkaisevat. CNC-työstökeskuksen hankinnan yhteydessä päivitettiin myös purunpoistojärjestelmä tehokkaalla Felder RL 350 puruimurilla. Olsan Format 3- ja 4-akseliset työstökeskukset ovat luotettava ja kustannustehokas valinta siirtyä CNC-tekniikkaan, tai päivittää nykyistä konekantaa. Riippumatta siitä, tehdäänkö isompia sarjoja tai yksilöllisesti suunniteltuja kertaluonteisia tuotteita, Format-4 H200-työstökeskus tuottaa valmiita työkappaleita helposti ja kustannustehokkaasi ensimmäisestä päivästä lähtien. Se käy hyvin erilaisten piensarjojen työstämiseen.

Toinen Dream Factoryn investoima kone Olsalta on reunalistoituskone Format4 Tempora. Nyt täytyy todeta, että tällä koneella reunanauhoituksesta on tehty mahdollisimman nopeaa, helppoa ja tehokasta. Tällä mallilla onnistuu työkappaleiden reunanauhoitus aina 60 mm asti. Kun ollaan tekemässä yli 200 neliön messuosastoa, johon piirrettyjä, työstettyjä, maalattuja ja koottuja osia on yli 1000, on aika tärkeää, että osat tulee joutuisasti, Tuomas Anttila sanoo. Toimitusta verstaalle Olsan tiloista odottaa leveänauhahiomakone ja prässi on saapumassa tehtaalta Porvoosen, eli tuotannon tehostaminen jatkuu.

Lisätietoa yrityksestä:
https://www.dreamfactory.fi/