Ainutlaatuinen sormisuoja-turvajärjestelmä pyörösahaan

Ainutlaatuinen sormisuoja-turvajärjestelmä pyörösahaan

Felder Group PCS® on ennaltaehkäisevä automaattinen turvajärjestelmä tarkistuspyörösahoihin. Se on erinomainen vaihtoehto mm. koulujen teknisentyön tarkistuspyörösaha valinnaksi.


Ratkaisu lisää merkittävästi tarkistuspyörösahojen käyttöturvallisuutta. 

Ominaisuus havaitsee automaattisesti mahdollisen vaaratilanteen esim. sormien osuessa terään. Tämän havaittuaan kone laskee pyörivän terän ”salaman nopeasti” työpinnan alapuolelle ja pysäyttää koneen. Hätäpysäytyksen jälkeen sahaa voidaan käyttää välittömästi ilman huolto- tai säätötoimia – pelkkä käynnistyspainikkeen painaminen riittää.
Ehkäisee onnettomuuden silmänräpäyksessä
Kun onnettomuusriski havaitaan, PCS® laukaisee sahanterän laskeutumisen sahan pöydän alle silmänräpäyksessä. Sähkömagneettisuuteen perustuva toiminnallisuus mahdollistaa erittäin lyhyen muutaman millisekunnin vasteajan.

Sahan automaattinen sormisuojaSahan sormisuoja


PCS-järjestelmä mahdollistaa terän lähellä työskentelyn

PCS-järjestelmä toimii myös urasahauksissa

Urasahaus

Heti käytössä napin painalluksella
PCS®-mekanismi toimii huoltovapaasti eikä vaadi isoja toimenpiteitä turvatoiminnon lauettua. Saha on heti käyttövalmis napin painalluksella. PCS® toimii ilman kuluvia osia ja on siten täysin säätö- ja huoltovapaa. PCS-järjestelmä toimii ilman ylimääräisiä ulkoisia energialähteitä ja ilman ulkoisia antureita tai videojärjestelmiä joten se ei ole myöskään pöly- tai likaherkkä. 


Sahan suojan aktivointi

 -----------------------------

PCS®-järjestelmä on saatavilla toistaiseksi ainoastaan Format4 Kappa550-sahamalleihin.