Ainutlaatuinen turvajärjestelmä pyörösahaan

Ainutlaatuinen turvajärjestelmä pyörösahaan

Felder Group tuo markkinoille PCS® -Ennaltaehkäisevän järjestelmän. Kyseessä on uusi innovaatio tarkistuspyörösahojen turvallisuudessa. Se on erinomainen vaihtoehto mm. koulujen teknisentyön tarkistuspyörösaha valinnaksi.

Ratkaisu lisää merkittävästi tarkistuspyörösahojen käyttöturvallisuutta. Ominaisuus havaitsee automaattisesti mahdollisen vaaratilanteen esim. sormien osuessa terään. Tämän havaittuaan kone laskee pyörivän terän ”salaman nopeasti” työpinnan alapuolelle ja pysäyttää koneen. Hätäpysäytyksen jälkeen sahaa voidaan käyttää välittömästi ilman huolto- tai säätötoimia – pelkkä käynnistyspainikkeen painaminen riittää.


Ehkäisee onnettomuuden silmänräpäyksessä
Kun onnettomuusriski havaitaan, PCS® laukaisee sahanterän laskeutumisen sahan pöydän alle silmänräpäyksessä. Sähkömagneettisuuteen perustuva toiminnallisuus mahdollistaa erittäin lyhyen muutaman millisekunnin vasteajan.

Vaaravyöhykkeen valvonta lähestymisilmaisulla
Kun työalueella havaitaan odottamaton, nopea lähestyminen sahanterän alueella, PCS® laukaisee turvamekanismin ja laskee terän silmänräpäyksessa. Turvallisuusympäristö ympäröi sahanterää ja suojaa pääsyä kaikkiin suuntiin.

Heti käytössä napin painalluksella
PCS®-mekanismi toimii huoltovapaasti eikä vaadi isoja toimenpiteitä turvatoiminnon lauettua. Saha on heti käyttövalmis napin painalluksella.
PCS® toimii ilman kuluvia osia ja siten täysin säätö- ja huoltovapaa.


Patenttipyynnön kohteena oleva Safety Innovation PCS® on saatavana lisävarusteena Form-4 kappa 550 -liukupöydän sahalla ja täydentää olemassa olevia vakiolaitteita.