Marttiini investoi räätälöityyn ja yksilölliseen CNC-työstökeskukseen terävimmästä kärjestä

Marttiini investoi räätälöityyn ja yksilölliseen CNC-työstökeskukseen terävimmästä kärjestä

Seppä Janne Marttiini perusti J. Marttiinin Puukkotehtaan Rovaniemelle 1928. Hän oli omana aikanaan erittäin edistyksellinen johtaja; jo tuolloin Marttiinilla pyrittiin tasaisen korkeaan laatuun työskentely-menetelmiä ja työntekijöiden ammatti-taitoa jatkuvasti kehittämällä. Tänä päivänä Marttiini on kansainvälisesti merkittävä, kasvava ja kannattava yritys joka toimittaa puukkoja ympäri maailmaa, erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoille.

Yhtiön kilpailuetu perustuu tehokkaaseen ja osaavaan valmistusprosessiin (ainutlaatuinen terävyys) sekä selkeään skandinaaviseen muotoiluun ja suomalaisiin materiaaleihin, kuten koivu ja visakoivu. Yhtiön tuotevalikoima on pääkilpailijoihin verrattuna poikkeuksellisen monipuolinen ja hinta/laatu-suhteeltaan ylivoimainen.

Vuonna 2014 Marttiini investoi Sibon Marttiinia varten räätälöimään CNC-työstökeskukseen. Kone suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä koneen tilaajan (Marttiini), valmistajan (SIBO) ja toimittajan (OLSA) kanssa. Lopputuloksena syntyi 13-akselinen, tehokas CNC-työstökeskus puukonkahvojen valmistukseen.Tahtiaika on muutamia sekunteja, sisältäen kaikki tarvittavat työstöt, jolloin lopputuloksena on täysin valmis kahva. Lyhyestä työstöajasta huolimatta, on koneen äärirajat ovat vielä kokeilematta.Alkuperäisen idean on kehittänyt kaksi tekniikan tohtoria ja Revo 2.0 työstökeskusedustaa nykytekniikalla toteutettua versiota.Kuvassa Marttiinin Ari Mähönen ottamassa käyttöön uutta 13-akselista työstökeskusta.

Lisätietoa Marttiinista ja heidän tuotteistaan löydät:
http://www.marttiini.fi/