Panostatko purunpoistoon tai puruimuriin?

Panostatko purunpoistoon tai puruimuriin?

Tehokkaan purunpoiston rakentaminen jää useissa yrityksissä vähemmälle huomiolle. Tämä johtuu useimmiten sitä ettei tehokkaalle purunpoistolle ja siitä tuleville hyödyille ehkä ymmärretä antaa tarpeeksi arvoa.

Työtilan putkiston suunnittelun lähtökohtana on aina työtilassa olevat laitteet ja koneet, sekä niiden purulähdöt ja poiston tarve. Poiston tarpeella tarkoitetaan konevalmistajan ilmoittamaa kuutiomäärää kuinka paljon ilmaa tulisi poistua jotta, puru ja pöly ei haittaisi koneen toimintaa. Putkiston suunnittelussa tulee myös ottaa huomioon huonekorkeus sekä käytössä oleva imuri, jos imuria ei haluta uusia purunpoistoa uusittaessa. Jotta purunpoistojärjestelmä toimisi moiteetta tulisi puruputkissa kulkeva virtaus olla karkeasti vähintään 25 m/s.

Kuten monissa muissakin asioissa niin puruputkiston rakentamisessakin hyvä suunnitelu on erittäin tärkeää. Muutaman koneen purunpoistojärjestelmän suunnitteluun riittää yleensä työtilan pohja- ja koneasettelukuva sekä aikaisemmin mainitut tiedot. Isompia purunpoistojärjestelmiä suunnitellessa kannattaa aina purunpoistojärjestelmiä myyvää yritystä pyytää tutustumaan paikanpäälle rakennettavaan kohteeseen.

Putkistojen rakentaminen ja kokoonpaneminen on useimmiten helppoa ja yksinkertaista. Putkiston palat koostuvat yksittäisistä moduulipaloista, joita yhdistämällä saadaan rakennettua halutun mallinen ja kokoinen putkisto helposti ja yksinkertaisesti. Moduulien yhteenliittäminen tapahtuu helposti pikapannoilla. Moduulirakenne mahdollistaa myös myöhemmän putkiston muuntelun tai uudelleenrakentamisen. Pienten putkistojen rakentaminen/kasaaminen onnistuu yleensä helposti myös henkilöltä, joka ei ole aikaisemmin puruputkistoja kasannut, mutta tarpeen vaatiessa purupoistomyyjä voi kasata putkiston asiakkaan luona. Isompia putkilinjoja rakentaessa kannattaa kasaus tilata purupoiston toimittajalta.

Imurin valintaa tehtäessä pitäisi olla selvillä tuleeko imuri sijoitettavaksi sisä- vai ulkotilaan. Sisä-/työtilaan sijoitettaessa imurin tulisi suodattaa huoneilmaan takaisintulevasta ilmasta hienopöly, joka saattaa muussa tapauksessa kulkea keuhkoihin. Tämä saattaa pidemmällä aikavälillä johtaa vakaviinkin terveydellisiin ongelmiin. Jos imuri halutaan sijoittaa ulos tulisi huomioida korvaava ilman tulo takaisin työtilaan. Myös poistettavan ilman lämmöntalteenotto kannattaa rakentaa Suomen talvea varten.

Olsa Ay:llä on Lahdessa noutovarasto, josta löytyvät yleisimmät putkikoot ja -osat heti toimitukseen, hieman erikoisemmat osat saa alle viikossa. varastolta on asiakkaan helppo tulla hakemaan tarvitsemansa purunpoistonosat. Ja jos on vähän kauempaa niin osien tilaus onnistuu helposti kotisivuiltamme tai puhelimitse. Kotisivuiltamme löytyvät yleisimmät osat hintoineen ja jos hakusessa on jokin erikoisempi osa niin soittamalla niidenkin tilaus ja hintatiedustelu onnistuu helposti. Tarvittaessa suoritamme myös kohteen tarvekartoitukset ja asennukset.